12 Ocak 2011 Çarşamba

Mutfakta Kolaylık...

Artık bizden daha masraflı bir oluşum var hayatımızda; Evimiz. Özenerek aldık tüm eşyalarımızı, tam istediğimiz gibi oldu. Ama internetteki alışveriş siteleri ve AVM'lerde artık  giyim eşyası değil sürekliev eşyası bakar oldum. Özellikle mutfak araç gereçleri konusundaki hevesim bitmiyor. Eşim de benimle aynı kafadan olduğu için Ikea, Esse ve Tchibo ürünleri kredi kartı ekstrelerimizin ayrılmaz misafirleri oldular. Özellikle indirimlerde acil ihtiyaç olmayan şeyler bile kendilerini "olmazsa olmaz" hissettirebiliyorlar. Esse... Yaptığı %50 indirimlerle Aralık ayında 2 Pazar sadece kasa kuyruklarında 1.5 saat harcadığımız mağaza. Talan edilmişti gerçi ama bazı "olmazsa olmaz"lara kavuştuğum için çok mutlu oldum. Mesela oldukça basit görünen ama o incecik strech folyalara hakim olmanızı sağlayan kutular. Kesinlikle tavsiye ederim. Rulonun üzerine yapışan kenarını kaldırmak için uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.


Son dönem favorim!

Yanda gördüğünüz yeşillik koruyucalar çok faydalı. Aldığımın aynısının görüntüsünü bulamadım. Benim aldığım camdı. Esse'de hem burada gördüğünüz pleksi olan hem de cam olanı satılıyor. Bir demet maydonoz ya da naneyi 10-15 günde bitiremeyenler için ideal. Kabın altına belirtilen ölçüde su koyuyorsunuz ve taze baharatlarınızı sararmadan 15 güne kadar saklayabiliyorsunuz.



Renkli muffin kaplarından edinmenizi tavsiye ederim. Özellikle ikramlık hazırladığınız kekler, muffinler için çok pratik. Genelde 1 ölçü kek için en az 18 taneye sahip olmanız gerekiyor. Ya da 10'luk alırsınız, artan malzemenizi başka küçük bir kalıpta pişirirsiniz. Bu kalıplarla yaptığım lorlu ve blueberry'li muffin tariflerini yakında paylaşacağım. 
Mutfağınıza renk katıyor

Salata kurutucuları artık heryerden bulabiliyorsunuz. Ben sarı olanından almıştım. Yıkadığınız yapraklı salata malzemesini kurutmanızın lezzete önemli katkısı oluyor. Islak olmadıkları için hazırladığınız sos yaprakların üzerinde kalıyor. Akıp kasenizin tabanında birikmiyor.İyi bir salata için olmazsa olmazlardan.

Bir gün Vespa sahibi olma hayalim var! Onun yerine 4 senedir Vespa desenli mugımla yetiniyordum. Artık Vespa desenli tepsim de var:) Sırada gerçek boyutlu ve fonskiyonlu bir Vespa var!!! Ankara'nın trafiğinde cesaret edersem tabi.

1 yorum:

  1. ben istanbulda motor kullaniyorsam sen ankarada ucarsin sekerim

    dizginleme kendini, edin bir adet motor :))

    YanıtlaSil