14 Ocak 2011 Cuma

Kısa Bir Eskişehir Turu


Bu geziden kalan favori fotoğrafım!

Ekim ayında arkadaşlarım kısa bir Eskişehir turu kapsamında hızlı treni ve meşhur çiğ böreği deneme planlarına beni de davet etti. Bir Pazar sabahı Business Class'taki koltuklarımıza kurulup ikramlar eşliğinde 1.5 saat süren yolculukla Eskişehir'e vardık. Çok merak ediyordum belediyenin eserlerinin çok övüldüğü öğrenci şehri Eskişehir'i. Bu arada hızlı trenden ve servisinden çok memnun kaldık. Konforlu koltuklarınızda hosteslerin uçaklardakine benzer hizmetiyle, 252km'ye varan hızla yolculuk yapıyorsunuz. Kısa bir yürüyüşten sonra tavsiyesini duyduğumuz Papağan'da çiğ böreklerimizi yiyerek ilk hedefimizi gerçekleştirdik. Önce Porsuk sonra metro yolunu takip ederek  Odunpazarı'na doğru yürüdük. 
Porsuk'un üzerinde romantizm isteyenler gondol turu yapabilirler
Yol boyunca daha önce hep fotoğraflardan hatırladığımız heykelleri gördük. Arkadaşlarımı çok bekletmemek için fırsat buldukça bir kaç  fotoğraf çektim. Porsuk'ta tekneyle yaptığımız turdan sonra yine nehir kenarında çaylarımızı içtik.
  

Odunpazarı evleri


<>
<>
Porsuk üzerindeki köprülerden biri





Hafta sonu olması nedeniyle İstanbul ve Ankara'dan gelen birçok turist grubu şehri geziyorlardı. Tavsiye edilmesine rağmen fazla vaktimiz olmadığı için Üniversite'ye ve Kentpark'a gidemedik. Yine hızlı trenle evimize döndük. Keyifli bir Pazar günü geçirdik. Şehrin tüm güzelliklerini görmek için bir hafta sonu seyahati yapmak üzere hevesim devam etmekte:) 

1 yorum:

  1. kesinlikle bende katılıyorum çok güzel bir şehir gezip görmek lazım (nede olsa eşimin memleketi) :)))))

    YanıtlaSil