28 Ocak 2011 Cuma

KFC'nin Biscuitlerini Sever misiniz?

Ben çok severim de:) Zaten bana börek çörek olsun yeter. Tatlıya hayır diyebilirim zaman zaman ama hamur işine asla. Kentucky Fried Chicken'da çok sık olmasa da - senede belki 1-2 kez - yediğim biscuitlerden yedim geçen hafta ve internette tarifi vardır diye düşündüm. Aradım, buldum, hangisini yapacağıma karar verdim, bir pazar sabahı erkenden kahvaltı için yapmayı denedim ve Bingo:) Tam istediğim gibi oldu. Bu sefer hazır gün ışığı ve vaktim varken bir kaç kare fotoğraf da çektim. Tarife gelince bir kaç blogda gördüğüm tavsiyeler Arman Kırım'ı adres gösterince onun tarifini denedim. İkram ettiğim 4 kişi de beğenip afiyetle yiyince tam olarak içime sindi. Tarifte soğuk tereyağının kullanıldığı diğer tariflerde olduğu gibi fazla yoğurulmaması tavsiye ediliyor. Amaç ağızda dağılan kıvamı elde etmek. O yüzden şekillerinin daha düzgün olması için çok müdahalede bulunmadım. Bir dahaki sefere ellerimi buzlu suda soğutup yine çok fazla yoğurmadan mümkün olduğunda düzgün yuvarlaklar oluşturmayı hedefliyorum.

Biscuit


Malzemeler:
  • 2,5 bardak (su bardağı) un;
  • 1 çorba kaşığı şeker;
  • 2,5 tatlı kaşığı kabartma tozu;
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat;
  • 1 tatlı kaşığı tuz;
  • 3/4 bardak tereyağı;
  • 1 bardak çırpılmış yoğurt
Yapılışı:
  • Büyük bir kaseye öncelikle kuru malzemeleri; un, şeker, tuz, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek doldurun.
  • Bu karışıma küçük küpler halinde kestiğiniz tereyağını koyun ve çatalla ezerek un karışımına tereyağını yedirin. Hamur bu aşamada tam da bir araya gelmiş değil.
  • Daha önce çırptığınız yoğurdu bu karışıma ekleyin ve bir çatalla hızla karıştırın. Hamur halen şekildis:)
  • Hamuru üzeri unlanmış bir tezgaha aktarın ve iki elinizi de unlayarak hafifçe yoğurun. Unutmayın çok yoğurmayalım ki tereyağ parçaları hala serin serin, tamamen yok olmadan kalsın içinde.

  • Hamuru elinizle bastırıp 2 cm. yüksekliğinde bir dikdörtgen şeklinde getirin. Çok müdahele etmeden şekil verin. Ben keskin bir bıçakla kestim. Kalıpla keserseniz, kesme kalıbınızın ucu keskin olmalı, aksi halde hamur sıkışacağı için biscuitler iyi kabarmazmış.



  • Şekillendirdiğiniz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Ben Arman Kırım'ın tavsiyesiyle yumuşak olması ve çok kurumaması için mümkün olduğunda yakın olacak şekilde tepsiye yerleştirdim.
  • 2000 ısınmış fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirdim. Tarifte 15 dk tavsiye ediliyordu ama ben üstlerinin kızarmasını bekledim. son 5 dk'da birbirine hafifçe yapışmış biscuitleri bıçağın ucuyla ayrıdım ve yanlarının bir miktar daha pişmesini sağladım.
  • Biz biscuitleri henüz sıcaken kahvaltıda, reçel ve peynir çeşitleri ile yedik. Fırından yeni çıkmışken tüketmek en ideali ama sonradan ısıtıp yenince de özelliğinden çok bir şey kaybetmiyor.
    Evde bulunan malzemelerle yapılan bir lezzet. Denemenizi tavsiye ederim. Tabi içindeki tereyağ ve yoğurtla kalorisi oldukça yüksek, sıcak tüketirken nefse hakim olmak maharet istiyor:)

1 yorum:

  1. Anam anam biscuit bayilirm
    hiç zamani degil yahu, tosun gibi olduk :)

    YanıtlaSil