24 Haziran 2012 Pazar

Pinterest patatesleri

Pinterest'i keşfettiğim ilk günlerde pinledigim, hep aklımda olmasina rağmen yapmaya fırsat bulamadigim tarifi bugün denedim sonunda. Sonuc; harika;) Bu guzel görünümlü patateslerin lezzeti de tartışılmaz. Kavurmanın yanına cok yakıştı.

Tarife gelince:

Taze patates (uzun olanları tercih etmenizde fayda var)
Sarımsak
Deniz tuzu
Karabiber
Tereyağı, zeytinyağı

Firininizi onceden 220 derecede isitin. Temiz bir mutfak teli ile ovalayarak bol su altinda yikadiginiz Patatesleri 3-4 milim kalınlığında dilimleyin. Ama dilimleri birbirinden tamamen ayırmayın. Yagli kagit serilmis tepsiye yerlestirin. Dilimlerin arasına faredisi( cok küçük) boyutunda kesilmis sarımsakları sıkıştırın. Yine dilimlerin arasına küçük tereyağı parcalari ekleyin. Üstüne oguttugunuz deniz tuzunu ve karabiberi serpistirin. Son olarak sızma yağı döküp ısınmış fırına verin. Yaklaşık 45 dk sonra pismis olacaktır, son 5 dk ızgarayı acarsanız patatesleriniz guzel bir renk alacaktır. Ana yemeklerin yanında sunacağınız basit ama lezzetli garniturunuz hazır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder