25 Haziran 2012 Pazartesi

Elmalı Kek

Evet Elmalı Turta değil kek... Canınız kek ya da elmalı bir seyler çektiğinde kolayca yapabileceğiniz pratik bir tarif. Erik ya da vişne ile de deneyebilirsiniz.

2 yumurta
1 fincan seker
1 fincan ılık süt
1 fincan zeytinyağı
3 fincan un
1/2 paket kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
2 sert sulu elma

Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın, limon kabuğu rendesini ekleyin. Süt ve yaği ilave edip karistirin. Un ve kabartma tozunu ekleyip hafifçe karıştırın ve yağlayip unladiginiz kalıba dokun.
Son olarak ince doğurduğunuz elma dilimlerini karışımın üstüne dizin. 170 derece fırında 40 dk pişirin.
Fırından çıkan sıcak kekin üzerine bak ya da evde bulunan bir recellinizin suyundan fırçaya surun. Ben turunc reçelinin suyunu kullandım.
Bu elmali keki sade olarak tuketebileceginiz gibi üstüne pudra şekeri ekebilir ya da cirpilmis taze krema ile ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder