8 Şubat 2011 Salı

Keçe Kursuna Başladım...

Özellikle yeni yıl yaklaşırken çeşitli internet sitelerinde keçeden yapılmış renkli süsler dikkatimi çekmeye başladı. Biraz araştırınca bu süslerin dışında, keçeden yapılma geleneksel el sanatı ürünleri beni bu alana yönelmeye heveslendirdi. Keçeden yapılmış giyeceklerden daha çok tablolar ve gündelik yaşama uygun aksesuarlar ilgimi çekti. En güzel tarafı da "Keçe Ustası" ünvanıyla yaklaşık 4 senedir bu sanatı başkalarına aktarmak için özveriyle çalışan Yaşar Cengiz Çınar'ın açtığı kursun Ankara'da olması. Ocak ayında programlarımız uymadı ama nihayet Şubat'ın ilk haftasında Atatürk Orman Çiftliği Müzesi'nde verdiği derse katılma fırsatı yakaladım. Hocamız yaklaşık 2 saat süresince bize keçenin tarihini, kullanım alanlarını, geleneksel üretim tekniklerini ve kendi bulduğu pratik yolları anlattı. Biz öğrenciler de - 6 kişiydik- denemeler yapmaya başladık. Kollektif bir çalışma ile ilk tablomuzu yaptık ve etrafta çokca gördüğüm keçe toplardan kolye yapmayı öğrendik. Bir torba keçemle mutlu mesut eve döndüm:) Evde fırsat bulduğumda kolye yapmaya başlayacağım. Tablo gibi etrafın daha çok ıslanacağı ve teknik geliştirmek gereken eserleri ise hocamın gözetiminde yapmayı planlıyorum. Ayda 3 Cumartesi 11:00-13:00 arasında olan atölye çalışmaları tatil sabahı çok erken kalkmamı gerektirmeyeceği için memnunum.

Evde fırsat buldukça dedim ama Ankara'ya geleli boş vakitlerimi değerlendirme konusunda maymun iştahlı oldum biraz sanki. Spor salonuna yazıldım ama üşengeçlikten disiplinli bir şekilde devam ettiğimi söyleyemeyeceğim maalesef. Aynı anda 3 kitap okuyorum şu anda. Polimer kil sevdamı zaten biliyorsunuz. Bir de hafta sonu Wii konsol ve balance board aldık. Akşam oyun, sabah 6'da kalk Wii Fit Plus ile spor yap derken işten ziyade hobilerle kendimi yoruyorum:) Fırsat buldukça yemek yapmak, yapmakla kalmayıp sonrasında pratik olsun diye deepfreeze'e bir şeyler atmak da en büyük ilgi alanım. Henüz 3 aylık evliyken aşırı yüklenmeden deepfreeze'in rafının eğilmesi bunun göstergesi sanırım. Tamam raf eğildi ama misafirlerimiz geldiğinde ya da işten çıkınca bir çok şeyi (kızartma, domates, börek, ekmek kırıkları, soğan hatta sarımsak vb.:))  doğranmış paketlenmiş şekilde dolaptan çıkarıp sunuma hale getirirken buna değdiğine düşünme hazzı da bambaşka.

Henüz fotoğraf gösteremiyorm ama keçeden eserlerim ortaya çıkmaya başladıkça buradan sizlerle paylaşacağım. Yaptığım fimoları da henüz gündüz gözüyle fotoğraf çekme fırsatı yakalayamadığım için henüz yayınlayamıyorum.

1 yorum:

  1. keçe sevmedim oldum olası ama sen yapiyorsan guzel seyler ortaya cikacaktir eminim

    YanıtlaSil