Biscuit
Malzemeler:
- 2,5 bardak (su bardağı) un;
- 1 çorba kaşığı şeker;
- 2,5 tatlı kaşığı kabartma tozu;
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat;
- 1 tatlı kaşığı tuz;
- 3/4 bardak tereyağı;
- 1 bardak çırpılmış yoğurt
- Büyük bir kaseye öncelikle kuru malzemeleri; un, şeker, tuz, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek doldurun.
- Bu karışıma küçük küpler halinde kestiğiniz tereyağını koyun ve çatalla ezerek un karışımına tereyağını yedirin. Hamur bu aşamada tam da bir araya gelmiş değil.
- Daha önce çırptığınız yoğurdu bu karışıma ekleyin ve bir çatalla hızla karıştırın. Hamur halen şekildis:)
- Hamuru üzeri unlanmış bir tezgaha aktarın ve iki elinizi de unlayarak hafifçe yoğurun. Unutmayın çok yoğurmayalım ki tereyağ parçaları hala serin serin, tamamen yok olmadan kalsın içinde.
- Şekillendirdiğiniz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Ben Arman Kırım'ın tavsiyesiyle yumuşak olması ve çok kurumaması için mümkün olduğunda yakın olacak şekilde tepsiye yerleştirdim.
- 2000 ısınmış fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirdim. Tarifte 15 dk tavsiye ediliyordu ama ben üstlerinin kızarmasını bekledim. son 5 dk'da birbirine hafifçe yapışmış biscuitleri bıçağın ucuyla ayrıdım ve yanlarının bir miktar daha pişmesini sağladım.
Biz biscuitleri henüz sıcaken kahvaltıda, reçel ve peynir çeşitleri ile yedik. Fırından yeni çıkmışken tüketmek en ideali ama sonradan ısıtıp yenince de özelliğinden çok bir şey kaybetmiyor.
Evde bulunan malzemelerle yapılan bir lezzet. Denemenizi tavsiye ederim. Tabi içindeki tereyağ ve yoğurtla kalorisi oldukça yüksek, sıcak tüketirken nefse hakim olmak maharet istiyor:)
Anam anam biscuit bayilirm
YanıtlaSilhiç zamani degil yahu, tosun gibi olduk :)